مهندسی پلتفرم: ساده سازی توسعه نرم افزار مدرن


همانطور که پیش از صنعت 4.0 شتاب می‌گیریم، تحول دیجیتال به شکل بی‌سابقه‌ای کسب‌وکارها را تغییر می‌دهد. امروزه سازمان ها برای ارائه سریع تر، قابل اطمینان تر و در مقیاس نرم افزار با فشارهای زیادی مواجه هستند.

پیچیدگی های روزافزون محیط ابری و افزایش تقاضا برای تجارب مشتری بدون اصطکاک، توسعه نرم افزار را پیچیده تر کرده است. از آنجایی که ارائه یک تجربه مشتری بدون درز اولویت اصلی یک سازمان است، توسعه مداوم نرم افزار به موازات سایر عملیات ها اجرا می شود.

مهندسی پلتفرم برای رسیدگی به این چالش ها پدید آمده است. این مبتنی بر ادغام نام محصولات به عنوان یک پلت فرم توسعه دهنده داخلی است که برای ساده کردن فرآیند توسعه نرم افزار طراحی شده است.

با توجه به الف تحقیق توسط گارتنر، “45 درصد از سازمان‌های بزرگ مهندسی نرم‌افزار قبلاً از پلتفرم‌های مهندسی پلتفرم در سال 2022 استفاده می‌کردند و انتظار می‌رود این تعداد تا سال 2026 80 درصد افزایش یابد..

این مقاله مهندسی پلتفرم و مزایای آن را توضیح می دهد و می بیند که چگونه کل چرخه توسعه نرم افزار را تقویت می کند.

مهندسی پلتفرم چیست؟

با عملکردهای روزافزون، محیط های ابری هر روز پیچیده تر می شوند. توسعه ابزارها و نرم افزارهای جدید در حال حاضر آسان نیست. گاهی اوقات، پیچیدگی‌های مربوط به توسعه نرم‌افزار، زیرساخت‌های زیربنایی که باید مدیریت شوند، و کارهای روزمره سخت می‌شوند.

مهندسی پلتفرم بر طراحی، توسعه و بهینه سازی بسترهای توسعه دهندگان داخلی (IDP) تمرکز دارد.

IDP ها به عنوان یک لایه اضافه کار می کنند و شکاف بین توسعه دهندگان و زیرساخت های زیربنایی را پر می کنند. اتخاذ یک IDP استانداردسازی گردش کار، سلف سرویس در توسعه نرم افزار و مشاهده پذیری در توسعه را بهبود می بخشد.

با تمام این پیشرفت‌های گردش کار، توسعه‌دهندگان می‌توانند در محیط‌های خودکار بیشتری کار کنند. با فعال کردن اتوماسیون در هر سطح، پلتفرم‌های داده داخلی چرخه عمر توسعه نرم‌افزار (SDCL) را با رعایت استانداردهای حاکمیت و انطباق ساده‌تر می‌کنند.

مفاهیم اصلی مهندسی پلت فرم

با رشد محاسبات ابری، میکروسرویس‌ها و کانتینری‌سازی، سازمان‌ها پلتفرم‌های پیشرفته‌تری را برای مدیریت پیچیدگی‌های خود انتخاب کردند. یک پلت فرم مهندسی در توسعه نرم افزار یک محیط توسعه منسجم و کارآمد ایجاد می کند که بهره وری را در عین حفظ ثبات عملیاتی افزایش می دهد.

در اینجا برخی از مفاهیم اصلی مهندسی پلتفرم آورده شده است:

1. بستر توسعه‌دهنده داخلی (IDP)

پلتفرم های توسعه دهنده داخلی (IDP) برای کمک به سازمان ها در بهینه سازی فرآیندهای توسعه خود طراحی شده اند. همانطور که فرآیندهای توسعه تکراری تر می شوند، پیچیدگی های ابری بار اضافی می شوند.

منبع

IDP ها به عنوان لایه های اضافه شده در فرآیند توسعه عمل می کنند، عملیات را ساده می کنند و تیم ها را قادر می سازند تا از فناوری های توسعه موجود استفاده کنند. این اکوسیستمی است که توسعه دهندگان را با ارائه ابزار و اتوماسیون و مدیریت مستقل چرخه حیات انتها به انتها، از توسعه تا استقرار، توانمند می کند.

برخی از بیجاشدگان داخلی مورد تقاضا عبارتند از:

  • قووری
  • Platform.sh
  • پشت صحنه توسط Spotify
  • Humanitec
  • انسجام

با این حال، اگر به صورت استراتژیک اجرا نشود، آوارگان داخلی می توانند پیچیدگی های بیشتری را در پایین دست ایجاد کنند.

2. سلف سرویس

یکی از قدرتمندترین ویژگی های مهندسی پلتفرم، توانایی آن در توانمندسازی توسعه دهندگان از طریق سلف سرویس است. این بدان معناست که توسعه‌دهندگان می‌توانند به طور مستقل کار کنند، برنامه‌ها را بدون تکیه بر تیم‌های عملیاتی، تهیه، مدیریت و استقرار دهند. این جریان کار را قدرتمند می‌کند و توسعه‌دهندگان را قادر می‌سازد تا به طور کارآمد تکرار و استقرار کنند.

3. اتوماسیون گردش کار

اتوماسیون دلیل دیگری برای اتخاذ یک پلت فرم مهندسی است. وظایف معمول را خودکار می کند و خطای انسانی را کاهش می دهد و در عین حال مقیاس پذیری و ثبات را در طول چرخه عمر توسعه تضمین می کند.

4. استانداردسازی

پلتفرم‌های مهندسی استانداردسازی سرتاسر بهترین شیوه‌ها را در جریان کار توسعه ترویج می‌کنند. آنها معمولاً استانداردهای کیفی داخلی دارند تا الزامات انطباق را برآورده کنند. بنابراین، هم سازمان ها و هم تیم های توسعه به طور خودکار بهترین شیوه های انطباق را دنبال می کنند.

5. امنیت و حکومت

همانطور که امنیت و حکومت نگرانی های اصلی در هر SDLC است، یکپارچه سازی یک پلت فرم مهندسی قوی، حاکمیت قوی را برای به حداقل رساندن آسیب پذیری ها و خطرات تضمین می کند.

6. زیرساخت به عنوان کد (IaC)

مهندسی پلتفرم تیم های توسعه را قادر می سازد منابع زیرساخت را به روش های تکرارپذیر و خودکار تهیه و مدیریت کنند. همچنین کنترل نسخه را برای مدیریت و همکاری آسان‌تر و ورود سریع‌تر به بازار ترویج می‌کند.

در هسته خود، با کاهش پیچیدگی های توسعه و اطمینان از انطباق و کیفیت، فرآیند توسعه را به طور موثرتری مدیریت می کند.

چرا مهندسی پلت فرم برای سازگاری مهم است؟

مهندسی پلتفرم به دلیل پیچیدگی فزاینده نرم افزار و محیط های توسعه مبتنی بر ابر اهمیت پیدا کرده است. مدیریت چندین محیط توسعه، محیط های ابری چندوجهی و بارهای فناوری متنوع، توسعه دهندگان را با مشکل مواجه می کند.

برای جلوگیری از این امر، پلتفرم‌های توسعه داخلی فرآیند را با ایجاد پلتفرم‌های مقیاس‌پذیر و قابل استفاده مجدد برای خودکارسازی وظایف و ساده‌سازی فرآیندها ساده می‌کنند.

یک IDP به توسعه دهندگان این امکان را می دهد که به جای پرداختن به زیرساخت های زیربنایی، جلوتر بمانند و در کارهای با ارزش بالا کارآمدتر باشند. علاوه بر این، مهندسی پلت فرم اقدامات امنیتی را در فرآیند توسعه، کاهش خطرات و اطمینان از انطباق، امکان پذیر می کند.

مزایای مهندسی پلتفرم

پلتفرم های توسعه داخلی چندین مزیت حیاتی را ارائه می دهند که روند کلی توسعه نرم افزار را تقویت می کند.

  • تسریع فرآیند توسعه: محیط مشارکتی متقابل و خودکار منجر به زمان سریع‌تر رسیدن به بازار و هزینه‌های توسعه منطقی می‌شود.
  • تجربه توسعه دهندگان را بهبود می بخشد: مهندسی پلتفرم قابلیت های سلف سرویس را ارائه می دهد و توسعه دهندگان را قادر می سازد تا کارآمد و خلاق باشند و به جای پیچیدگی های زیرساختی بر نوآوری تمرکز کنند.
  • افزایش مقیاس پذیری: پلتفرم‌های مهندسی به سازمان‌ها قدرت می‌دهد تا برنامه‌ها و زیرساخت‌های خود را برای پاسخگویی به تقاضاهای رو به رشد مقیاس‌بندی کنند.
  • حاکمیت را ایجاد می کند: مهندسی پلتفرم، حکمرانی را ارتقا می دهد، که برای همه صنایع حیاتی است. این تضمین می کند که همه فعالیت ها مطابق و همسو با بهترین شیوه ها هستند.

آیا مهندسی پلتفرم آینده توسعه نرم افزار است؟

همانطور که کسب و کارها به صورت دیجیتالی دگرگون می شوند، مهندسی پلتفرم یک زیرساخت یکپارچه برای توانمندسازی فرآیندهای ساخت، آزمایش و استقرار فراهم می کند. ادغام هوش مصنوعی (AI) به خدمات پلت فرم داخلی کارآمدتر در آینده منجر خواهد شد.

علاوه بر این، پذیرش زودهنگام مزیت رقابتی را برای گردش‌های کاری توسعه نرم‌افزار یکپارچه فراهم می‌کند.

برای منابع بیشتر در مورد توسعه نرم افزار، محاسبات ابری و هوش مصنوعی، از Unite.ai دیدن کنید.



منبع:unite.ai

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *