با افزایش تهدیدات مبتنی بر هوش مصنوعی، سازمانها باید به نحوه پیشگیری و دفاع در برابر این نوع حملات تسلط پیدا کنند. یکی از روشهای رایجی که باعث ایجاد سر و صدا میشود، استفاده از هوش مصنوعی برای دفاع در برابر سایر هوش مصنوعی مخرب است. با این حال، این فقط تا حدی موثر است. هوش مصنوعی می تواند به عنوان یک سپر دفاعی استفاده شود، اما تنها در صورتی که کارمندان دانش لازم را برای استفاده صحیح از آن داشته باشند. همچنین فقط میتوان از آن به عنوان بخشی از راهحل استفاده کرد، اما وابستگی کامل به هوش مصنوعی بهعنوان یک سپر راهحل درمان نیست.
علاوه بر این، در حالی که تمرکز بر چگونگی کمک به دفاع در برابر تهدیدات مبتنی بر هوش مصنوعی مهم است، استراتژیهای دفاعی یک سازمان نباید کاملاً بر روی هوش مصنوعی متمرکز شود. درعوض، رهبران امنیتی باید تیمهای خود را بر آمادهسازی مداوم با تمرین مستمر پاسخشان به حملات سایبری متمرکز کنند، صرفنظر از اینکه آیا هوش مصنوعی برای آسیبرسانی استفاده میشود یا خیر.
استفاده از تجربه در این سناریوها تنها مکانیزم مناسب برای کمک به تقویت دفاع است. به عنوان مثال، یک متخصص امنیت سایبری که کمتر از یک سال در این زمینه بوده است اما یاد گرفته است که چگونه با طیف وسیعی از حملات شبیه سازی شده مبتنی بر هوش مصنوعی مقابله کند، بهترین گزینه برای ایجاد یک دفاع موثر در مقایسه با فردی است که با پیچیدگی ها آشنا نیست. حمله ای که توسط هوش مصنوعی ایجاد شده است.
به زبان ساده، شما باید یک بازیگر بد را در عمل دیده باشید تا بدانید چه شکلی است. هنگامی که حملات مخرب را با چشمان خود مشاهده کردید، دیگر با فعالیت های منظم ترکیب نمی شوند و می توانید به راحتی حملات انواع مختلف را در آینده شناسایی کنید. این تجربه خاص از دفاع به کارکنان این مهارت ها را می دهد تا بدانند چگونه حملات را به طور مؤثر و کارآمد مدیریت کنند.
مهارت های مورد نیاز برای غلبه بر بازیگران مخرب را به کار بگیرید
سازمانهایی که بر آمادهسازی برای حملات مبتنی بر هوش مصنوعی تمرکز میکنند و از هوش مصنوعی بهعنوان جزئی از یک استراتژی دفاعی گستردهتر استفاده میکنند، خود را به خوبی به عنوان چشم انداز تهدید تشدید می شود. اگرچه دسترسی به ابزارهای مبتنی بر هوش مصنوعی خطرات بیشتری را ایجاد نمی کند، اما نیروهای کار باید برای مقابله با تهدیدات توسعه دهندگان مخربی که از فناوری هوش مصنوعی برای انجام حملات استفاده می کنند، آمادگی بیشتری داشته باشند. با ایجاد فرصتهای مستمر برای یادگیری نحوه غلبه بر عوامل مخرب، سازمانها در موقعیت بهتری قرار میگیرند تا استراتژی امنیت سایبری خود را در آینده اثبات کنند و در برابر تهدیدات مزیت خود را حفظ کنند.
از طریق فرهنگ یادگیری مستمر، سازمانها میتوانند با شناسایی مهارتهای موجود برای آشکار کردن شکافهایی که باید برطرف شوند، تعهد ارتقای مهارت را باز کنند. رهبران میتوانند با درک مهارتهایی که تیمهایشان به آنها نیاز دارند و با ترویج آموزش بهعنوان راهی برای بهبود اعتماد به نفس اعضای تیم و افزایش امنیت شغلی، در این فرآیند شرکت کنند.
با اولویتبندی مهارتها و اجرای اقدامات فعال امنیت سایبری برای دفاع در برابر تهدیدات مبتنی بر هوش مصنوعی، سازمانها میتوانند فنآوران خود را با ابزارهایی که برای یک قدم جلوتر بودن از تهدیدات نیاز دارند، مسلح کنند. نقش های امنیتی سنتی ممکن است برای دفاع موفقیت آمیز در برابر حملات سایبری مبتنی بر هوش مصنوعی کافی نباشد. در برخی موارد ممکن است ایجاد نقشهای جدید امنیت سایبری که بر هوش تهدید و مهندسی معکوس متمرکز هستند، ضروری باشد. تجزیه و تحلیل اطلاعات تهدید برای به دست آوردن بینش های ارزشمند در مورد روش ها و قابلیت های عوامل مخرب بسیار مهم است.
بدانید چگونه از هوش مصنوعی برای راه اندازی حملات استفاده می شود
اکنون، بیش از هر زمان دیگری، پرورش فرهنگ امنیت سایبری که به طور مستمر اعضای تیم موجود را در مورد تهدیدات نوظهور آموزش می دهد و نامزدهای شغلی با تجارب دفاعی حمله قبلی را استخدام می کند، بسیار مهم است. برای داشتن مهارتهای لازم برای دفاع، تیمهای امنیت سایبری باید از قابلیتهای عوامل مخرب و نحوه استفاده توسعهدهندگان بدافزار از ابزارهای هوش مصنوعی برای انجام حملات آگاه باشند.
با آموزش تیمها در مورد بهترین شیوهها برای شناسایی مخربترین انواع حملات مانند باجافزار، بدافزار، تقلبی عمیق و مهندسی اجتماعی، افراد آماده میشوند تا به سرعت یک حادثه را شناسایی کرده و نسبت به آن واکنش نشان دهند. به ویژه، زیان هایی که کسب و کارها به دلیل باج افزار متحمل می شوند، می تواند خیره کننده باشد. طبق گزارش Chainalysis، پرداخت های جهانی باج افزار به یک rهبالاترین نرخ 1.1 میلیارد دلار در سال 2023، که تقریباً دو برابر مبلغ پرداخت شده در سال 2022 بود.
نقاط ضعف امنیتی را شناسایی، ارزیابی و کاهش دهید
علاوه بر اقدامات دفاعی پیشگیرانه، سازمانها همچنین میتوانند استراتژی امنیت سایبری خود را از طریق ابتکاراتی مانند مدیریت آسیبپذیری، مدیریت ریسک جامع، و اقدامات پاسخگویی به حادثه به وضوح افزایش دهند. این مراحل برای شناسایی، ارزیابی و کاهش ضعف های امنیتی در سیستم ها، برنامه ها و شبکه ها حیاتی هستند. بهویژه، برنامهریزی واکنش به حادثه تضمین میکند که سازمان برای شناسایی، واکنش و بازیابی از یک حمله سایبری آماده است.
هنگامی که حملات سایبری رخ می دهد، شناسایی منبع حمله به عنوان یک گام پیشگیرانه در برابر حوادث آینده نیز مهم است. اگرچه این می تواند یک فرآیند پیچیده باشد، اما مراحل ردیابی منشا حمله شامل ردیابی آدرس IP و همچنین تجزیه و تحلیل سیستم های نام دامنه و موقعیت جغرافیایی است. با انجام این اقدامات، تیمهای امنیت سایبری میتوانند اطلاعات مربوط به زیرساخت مهاجم را آشکار کنند، مکان فیزیکی را که حادثه از آن سرچشمه میگیرد، محدود کرده و سرنخهایی درباره هویت مهاجم به دست آورند.
با تشدید محیط تهدید، نیروی کار خود را ارتقا دهید
محیط تهدید در آینده نیز تشدید خواهد شد و این امر را برای تیمهای امنیت سایبری ضروری میسازد تا اقدامات مورد نیاز برای حفظ امنیت دادهها و شبکههای خود را گسترش دهند. بر اساس گزارشی از انگلستان مرکز ملی امنیت سایبریتوسعه ابزارهای جدید هوش مصنوعی «به افزایش حملات سایبری منجر میشود و مانع ورود هکرهای کمتر پیشرفته برای آسیبهای دیجیتالی را کاهش میدهد».
همانطور که جهان به طور فزایندهای به هم پیوسته و دیجیتالی میشود، سازمانهایی که نیروی کار خود را ارتقا میدهند و مؤثرترین استراتژیهای امنیت سایبری را اجرا میکنند، با محافظت از داراییهای حیاتی، اطمینان از تداوم کسبوکار و کاهش ریسک، خود را برای موفقیتهای آتی قرار خواهند داد.